Witam, zjadłem całe mieso, a twarog i jajka mi sie skończyły, jedyne dwa źródła białka które mam w domu to kotlety sojowe i zolty ser. Cos z tych dwoch rzeczy musze zjesc na noc zeby powstrzymać katabolizm. Wiem ze to i to jest kiepskie ale jednak wyboru nie mam, co lepsze?
Czy taki pasztet zrobiony z wątróbek, serc, żołądków i udek drobiowych będzie dobrą opcją? Wszystkie te składniki to bardzo tanie i dobre źródła białka, ale ciężko jeść je solo na posiłek inny niż obiad, więc pomyślałem o upieczeniu pasztetu - co o tym sądzicie?
Witam, otoz bede ukladal diete kolezance ktora jest wegetarianka, tylko kompletnie nie mam pojecia jakie produkty beda dobre w jej diecie aby byla ona zroznicowana? Mozecie dac mi troche porad co do takowej diety warto dac itp. ? Jaja, twarog, platki owsiane, ? Jakie zrodla bialka beda jeszcze dobre?
od jakiegos czasu na śniadanie do owsianki jadłem sobie gotowane jajka... Ale tak o tym rozmyślałem i wydaje mi się, że po nocnej przerwie organizm potrzebuje jakiegoś szybkowchłanialnego źródła białka. Jakie białeczko będzie najlepsze na rano?
mam pytanie co do posilku potreningowego jesli chodzi o zrodla bialka to ulozcie mi kolejnosc od najlepszego sogi za pomoc:) piers z kury, tunczyk, ser bialy, wołowina, udka
Czy twaróg przed snem to dobry wybór jak uzupełnienie diety? W internecie można znaleźć rozbieżne info. Jedni mówią, że tak inni, że jest ciężko strawny i zlewa wodą (lepiej go odłożyć). Może polecacie jakieś inne źródła białka przed snem?
Witam, są jakies przeciwskazania do spożywania twarogu 3x dziennie na redukcji? Niestety ale inne źródła białka jak pierś z kurczaka ewentualnie ryby mogę sobie pozwolić raz dziennie.
Czesc, Czy możecie polecić cos na krosty, ktore pojawiają sie od diety wysokobiałkowej bogatej we wszystkie źródła białka, tzn 2.7g/ kg masy. Najlepiej cos naturalnego, do tej pory nie podziałało srebro koloidalne, ani zadne witaminy (c,a,e,selen)
Czy duża ilość ryżu w diecie moze w jakis sposób zaszkodzic? I jakie sa jeszcze źródła białka nie liczac własnie ryżu, wszelkiej masci miesa, mleka i jajek? Dzieki z góry za odpowiedz :)
[...] z której korzystamy jest fluoryzowana, należy takie pasty stosować z umiarem. Objawy zatrucia mogą wystąpić przy spożyciu od 20 do 80 mg dziennie. Źródła Najważniejszymi źródłami fluoru są herbata, ryby morskie i rośliny kapustne, fluorowana woda pitna. Fosfor Fosfor znajduje się we wszystkich żywych komórkach i pokarmach a około 80% fosforu [...]
Nudzi mi sie wiec zamieszcze tu najpopularniejsze sterydy i ich opis moze komus sie przyda Clomid Clomid jest najczęstszą nazwą handlową cytrynianu clomifenu. Nie jest sterydem anabolicznym, lecz środkiem przepisywanym przeważnie kobietom cierpiącym na bezpłodność - wykazuje właściwości pobudzając owulację. Dzieje się tak ze względu na blokowanie [...]
[...] ryż, makaron, chleb oraz owoce. Nie spożywaj dodatkowych kalorii w postaci dietetycznego tłuszczu. Jedyny tłuszcz w twoich posiłkach powinien pochodzić i tego samego źródła (jako uboczny produkt), co białko. Ważący 90 kg kulturysta powinien dziennie zjadać 200 g białka i 400 g węglowodanów. 2. Trening wydolnościowy 4x40. Wykonując trening [...]
Witamina A (Inne nazwy: retinol, beta-karoten, prowitamina A, akseroftol): Witamina A, rozpuszczalna w tłuszczach została odkryta i rozszyfrowano jej strukturę chemiczna w roku 1931, a od 1947 witaminę A wytwarza się syntetycznie. Witamina A i jej różne chemiczne formy (aldehydowe, estrowe, kwasowe) występuje tylko w produktach zwierzęcych [...]
[...] pij ją bezpośrednio po ukończeniu treningu. A posiłek 30-45 minut po niej. Jeżeli nie zamierzasz pić odżywek w tym okresie, posiłek spożyj do 30 minut po treningu. Głównymi źródłami białek są: mięso chude, ryby chude, jaja kurze. Dobrym źródłem jest również serek wiejski, wspaniały produkt jako urozmaicenie diety. Również ser biały jest warty [...]
[...] będzie glikogen mięśniowy a szkielety węglowe aminokwasów ( szczególnie BCAA - aminokwasów rozgałęzionych) nie będą stanowić już w tak dużym stopniu alternatywnego źródła energii ( będzie nim tłuszcz ). Prawdopodobnie enzymy niszczące tkankę mięśniową nie będą miały możliwości działania dzięki stabilizacji błon biologicznych lizosomów. [...]
[...] udział w regulacji metabolizmu tłuszczów i węglowodanów. Miedzy innymi powoduje nasilony rozpad komórek tłuszczowych oraz zwiększa wykorzystanie kwasów tłuszczowych jako źródła energii, co chroni białka mięśniowe przed katabolizmem. Pod wpływem działania hGH, tłuszcze spalane są tak gwałtownie, że upośledza to niekiedy wykorzystanie glukozy [...]
[...] suplementem godnym polecenia, który jest najsilniejszym z legalnie dostępnych suplementów pomagającym zwiększy masę i silę mięśni - carbo - czyli inaczej maltodextryny źródła węglowodanów w diecie o dosyć wysokim I/G szybko uzupełniają poziom glikogenu w wycieńczonych treningiem mięśniach - Staki witaminowe - źródła dodatkowych [...]